Triumph - Tiger

Česko - Slovenské diskuzní fórum pro příznivce motorek Triumph Tiger

front plexi na Triumph Tiger 900

Více
3 roků 9 měsíců zpět #1 od drobeq
Nemáte někdo tip, kterak si dovybavit tohoto Tigera vyšším plexi?
Oficiální varianta už neexistuje, ukončena výroba.
Chtěl bych něco takového:
Přílohy:

Je třeba Přihlásit se nebo Vytvořit účet abyste mohli odpovědět na toto téma.

Více
3 roků 9 měsíců zpět - 3 roků 9 měsíců zpět #2 od ren.e
Odpověděl ren.e pro téma front plexi na Triumph Tiger 900
Kup rovné plexisklo, udělej šablonu z tvrdého papíru, vyřež plexi a nad plynovým vařičem ohni. nečekej ale nějaký obr efekt.
Sám jsem prošel výzkumem od deflektorů až po takovéhle plexi. Výsledek byl vždy kompromis. Do 100km ti sice moc nefouká na krk a pod helmu, ale nad tuto rychlost začnou působit turbulence od hran plexi a působí to vibrace helmy a nepříjemný aerodynamický hluk v helmě. Ta kapotáž je prostě polocestovní , aerodynamicky vyladěná a jakýkoliv úprava měla vždy pro mne nějaké mínus.
S tím deflektorem jsem byl už tak daleko, že jsem měl vyrobeny stavěcí tržáky a na ně jsem formoval různě velké i tvarově různě vypouklé štítky, hledal optimální výšku, sklon , velikost i vzdálenost od kapotáže. V každé rychlosti, to chtělo něco jinak. A když jsem si myslel, jak jsem nenašel ideální pozici, velikost i tvar, vyrobil plexi i držáky načisto, po delší vyjížďce , když jsem už byl skoro doma, mě už z toho mírného hluku v helmě bolela hlava. Když jsem šel do stupaček, najednou klid. Sice svištění větru, ale ne hluk. Plexi šlo pryč a seru na to. Trochu více fouká, ale límec na bundě to řeší ideálně.
Ale pokud seženeš, nebo vyrobíš něco, co bude opravdu funkční i při rychlostech nad 100 i 150 km/h , sem s tím. Budu první zájemce. Netvrdím totiž, že jsem perfektní výzkumník. Jen mě to už nebavilo, kolki času jsem s tím strávil, a výsledek mne neuspokojil.
Hodně štěstí
Poslední změna: 3 roků 9 měsíců zpět uživatelem ren.e.

Je třeba Přihlásit se nebo Vytvořit účet abyste mohli odpovědět na toto téma.

Přihlásit se do fóra

Nedávné příspěvky